Pedrito gaat naar school: Jouw hulp maakt een verschil!

IMG_20241014_103425.jpg

Bij 't Mayakind zetten we ons in voor verschillende sociale projecten die onze leerlingen ten goede komen. Een van de belangrijkste is het opvolgen van de gezondheid van onze studenten. Soms gaat het om een eenvoudig tandartsbezoek, maar soms (co)financieren we ook noodzakelijke chirurgische ingrepen. En dan zijn er kinderen zoals Pedrito, die langdurige hulp nodig hebben.

1622-Pedro-2024Pedrito kwam in 2022 bij ons op school. Door een vroeggeboorte heeft hij te maken gehad met tal van gezondheidsproblemen. Hij heeft dagelijks medicatie nodig om te kunnen functioneren, maar deze medicatie is simpelweg te duur voor zijn ouders. Gelukkig zorgt Lidia, onze sociaal assistente, ervoor dat de medicatie maandelijks kan worden aangeschaft.

Het gaat beter met Pedrito. Vorig jaar moest hij een groot deel van het schooljaar missen vanwege zijn gezondheidsproblemen, maar hij kreeg de kans om afstandsonderwijs te volgen. Op die manier kon hij, wanneer zijn gezondheid het toeliet, weer fysiek naar school komen. Dit schooljaar heeft hij het tweede leerjaar volledig kunnen volgen. Uiteraard blijft hij thuis als hij zich niet goed voelt of wanneer het weer verandert, wat soms zijn gezondheid beïnvloedt.

Pedrito's verhaal is een voorbeeld van de uitdagingen waarmee kinderen in onze gemeenschap te maken hebben, maar het is ook een verhaal van veerkracht. Op school zien we hem lachen, genieten en gelukkig zijn. Zijn vreugde en doorzettingsvermogen zijn aanstekelijk en inspirerend.

Dankzij jullie hulp kunnen we ervoor zorgen dat Pedrito en andere kinderen in vergelijkbare situaties de ondersteuning krijgen die ze zo hard nodig hebben. Samen maken we een verschil in hun leven! Jullie betrokkenheid helpt hen om te blijven groeien en bloeien, zowel op school als in hun gezondheid.

We zijn ontzettend dankbaar voor elke bijdrage die we ontvangen. Jouw steun, hoe klein ook, heeft een grote impact. Dankzij jullie weten Pedrito en vele anderen dat ze er niet alleen voor staan. Laten we samen blijven werken aan een betere toekomst voor deze kinderen!

Zijn volledige naam is Pedro Estuardo Cutzal Icú, zijn papa rijdt met de taxi en zijn mama is verpleegster. Hij heeft nog geen padrino (en zou dit wel leuk vinden)!

Lidia, sociaal assistente