Proper nieuws uit onze middelbare school

foto 2.jpeg

Een paar dagen geleden kwam er een groep mensen langs op onze school om ons bewust te maken van hoe belangrijk het is om de natuurlijke hulpbronnen van ons land te beschermen. Hun voornaamste doel is om te leren hoe we afval kunnen recycleren en om een specifieke plek in Comalapa schoon te maken. Deze keer gingen we aan de slag bij de Tzan Arco-brug, die maar een paar blokken van het politiebureau ligt.

Samen met de leerlingen van het derde middelbaar gingen we de brug en omgeving schoonmaken. We scheidden het afval en de organisatoren hadden een speciale plek waar we de plastic flessen konden deponeren. Het was best hard werken, maar de studenten hadden er veel zin in, ondanks de snikhete dag.

De organisaties die meededen aan deze activiteit waren Fundación Azteca, Energuate en een paar andere scholen. We hielpen om een vies riviertje schoon te maken dat in de rivier Motagua uitkomt. De plastic flessen werden naar de hoofdstad gestuurd om gerecycleerd te worden.

Deze activiteit is belangrijk, omdat we niet alleen de leerlingen, maar ook hun families bewuster maken van milieubescherming.

Het was een geweldige dag waarin we niet alleen iets goeds deden voor het milieu, maar ook leerden over duurzaamheid en samenwerken.

Bekijk een filmpje op de Facebook van Comalapa

foto 4

foto 3

foto 2