STEUNEND LID WORDEN?

Vele kleintjes maken wel degelijk een verschil. Voor 5 euro per maand word je “steunend lid”. Je bent dan geen peetouder maar je helpt ons om enkele sociale projecten te realiseren of je past een stukje bij van iemand die verder studeert.

FINANCIËLE VISIE

Door in België enkel met vrijwilligers te werken en door onze organisatie klein te houden zijn onze werkingskosten erg laag zodat uw steun maximaal naar onze kinderen in Comalapa gaat. 

PEETOUDER WORDEN?

Peetouders zijn de ruggengraat van de organisatie, voor 20 euro per maand geven ze de zekerheid dat onze scholen blijven draaaien en dat de maandelijkse kosten betaald kunnen worden. Het geld van de peetouder gaat dus niet rechstreeks naar het kind maar komt ten goede van het kind. Het krijgt de kans om te studeren en een toekomst op te bouwen!

IETS TE VIEREN?

Heb jij zelf of je familie iets te vieren en je hebt geen verlanglijst in gedachte dan kan je aan de genodigden vragen iets te storten op de rekening van het Mayakind. 

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

Comalapa

De school ligt in Comalapa, een Mayadorp in het Centrale Hoogland van Guatemala op een hoogte van iets meer dan 2.000 meter. In de bergen rond Comalapa liggen 22 aldea’s of bergdorpen. Er zijn aldea’s die de grootte hebben van een echt dorp, andere zijn heel wat kleiner. Zo wonen er in Payá waar wij ons “wijkschooltje” maar een dertigtal gezinnen. 

De vrouwen en de meisjes dragen de typische Mayakledij van Comalapa met eigen motieven en eigen kleuren. De rode band over hun schouders geeft te kennen dat ze uit Comalapa komen. Comalapa is het dorp van kunstschilders. Zij maken primitieve schilderijen in heldere kleuren. Heel veel moeders weven blouses en doeken. En de kinderen op school zijn creatief en spelen met kleuren.

Het grootste deel van de mannen werkt op het veld en kweekt bonen en maïs. Er zijn enkele schrijnwerkers en metsers. Er zijn een groot aantal kleine winkeltjes. De laatste jaren zijn er ook enkele grote winkels bijgekomen. Dit jaar kan je voor smakelijk tafelen terecht in twee nieuwe restaurants. En aan Comalapense prijzen.

Om half vier ‘s morgens vertrekt de eerste bus om mensen naar hun werk in Chimaltenango en in de hoofdstad te brengen.

De markt van dinsdag, vrijdag en zondag is een levendig dorpsgebeuren. Er zijn niet alleen verkopers van Comalapa zelf maar ook van de dorpen in de buurt. Er worden vooral fruit, groenten, bloemen, rokken en blouses te koop aangeboden. Het is ook de plaats om een babbeltje te komen slaan, de plaats om iemand te ontmoeten.

Je kan vrouwen ontmoeten die pakken op hun hoofd dragen of die een baby in een draagdoek op de rug meedragen.

 

Meer foto's over Comalapa kan je hier vinden.

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook