STEUNEND LID WORDEN?

Vele kleintjes maken wel degelijk een verschil. Voor 5 euro per maand word je “steunend lid”. Je bent dan geen peetouder maar je helpt ons om enkele sociale projecten te realiseren of je past een stukje bij van iemand die verder studeert.

FINANCIËLE VISIE

Door in België enkel met vrijwilligers te werken en door onze organisatie klein te houden zijn onze werkingskosten erg laag zodat uw steun maximaal naar onze kinderen in Comalapa gaat. 

PEETOUDER WORDEN?

Peetouders zijn de ruggengraat van de organisatie, voor 20 euro per maand geven ze de zekerheid dat onze scholen blijven draaaien en dat de maandelijkse kosten betaald kunnen worden. Het geld van de peetouder gaat dus niet rechstreeks naar het kind maar komt ten goede van het kind. Het krijgt de kans om te studeren en een toekomst op te bouwen!

IETS TE VIEREN?

Heb jij zelf of je familie iets te vieren en je hebt geen verlanglijst in gedachte dan kan je aan de genodigden vragen iets te storten op de rekening van het Mayakind. 

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

School

Het begin
Nadat de directie van onze eerder gebouwde school Ajpopoli’Ak’wala begin 2007 besliste om zelfstandig te gaan werken beslisten we het anders te gaan doen. Op onze manier. 

El Liceo Nuevo Horizonte
Welkom in onze schoolBegin 2008 werd het Liceo Nuevo Horizonte gesticht.

Een bouwgrond werd door het Mayakind aangekocht en in 2009 werden de klassen op het gelijkvloers in gebruik genomen. Een zalig moment! Nooit meer verhuizen. Een eigen stek hebben. Er werd voortgebouwd aan een verdieping die eind 2009 voltooid werd.

In 2010 werd de speelplaats aangelegd, kwam er een basketbalveld en een bibliotheek.

En toen dachten we: wij gaan nu een beetje rusten met bouwen.

Van dat rusten is er niets in huis gekomen. Jaar na jaar kwam er een mogelijkheid bij. Een tweede deel op de verdieping, secretariaten en een keuken. En in 2014 een conciërgewoning en speelplein voor de kleinsten, 2018, een overkapping van het sportveld ...

Schoolwerking
De kinderen van de lagere school hebben les van 7.30 uur tot 12.30 uur. Er is een voorbereidend jaar en de zes graden van de lagere school.

De middelbare school heeft drie graden met telkens dubbele groepen. De leerlingen zijn op school van 13 uur tot 18 uur.

Na het derde middelbaar gaan de leerlingen verder in de Carrera met een concrete richting als boekhouding, verpleging, huishoudkunde, informatica, secretariaat, onderwijs of een Bachelor richting die na drie jaar toegang geeft tot de Universiteit. Hiervoor ontvangen onze studenten een studiebeurs.

Directeur AdalbertoOnze dank
Al die jaren hebben wij mogen samenwerken met fantastische mensen. En die maken het mogelijk iets fantastisch te verwezenlijken.
Onze groep peetouders zijn een geluk! Het zijn trouwe mensen waarop wij kunnen steunen en die ons nog nooit in de steek hebben gelaten. Er zijn er meerderen die al 20 jaar meedraaien.
Sponsors blijven ons verrassen. Zij komen uit heel verschillende hoeken van het land. Zij maken het mogelijk nog iets anders te doen dan alleen maar schooltje te spelen.

Dank u medewerkers in België (en Nederland) en in Guatemala. Twee handen op één buik.

Meer foto's over onze school kan je hier vinden 

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook