PADRINO XL WORDEN?

Help ons mee om leerlingen verder te laten studeren na het lager of hoger middelbaar? Ben je ook van oordeel dat een getalenteerde tiener het verdient om verder te kunnen studeren. Als padrino XL help je financieel om de opleiding van Lees meer

ASISTENCIA MÉDICA

Door het ontbreken van een sociale zekerheid in Guatemala zijn noodzakelijke ingrepen of behandelingen voor sommige van onze leerlingen te duur. Vaak worden ze hierdoor niet uitgevoerd of te lang uitgesteld hetgeen de situatie er vaak alleen Lees meer

PADRINO WORDEN?

Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat een kansarm kind kan genieten van onderwijs. Wil je met je steun graag een connectie met de andere kant van de wereld? Wil je het lachende gezicht zien dat kan studeren dankzij jouw bijdrage? Dan is Lees meer

ASISTENCIA SOCIAL

De leefomstandigheden van de leerlingen zijn erg verschillend. ‘t Mayakind van Nu zorgt voor ondersteuning van leerlingen in moeilijkheden.
Dit kan gaan van maandelijkse familiale (financiële) hulp, aankoop van kledij, schoenen, een snack Lees meer

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

< || >

School

Onze school is ons paradepaardje, hier zijn we zo onzettend trots op. Gebouwd zonder overheidssteun. Enkel en alleen met de steun van gewone mensen van hier die letterlijk een steentje wilde bijdrage!

El Liceo Nuevo Horizonte is de naam van onze school.
Welkom in onze schoolBegin 2008 werd het Liceo Nuevo Horizonte gesticht.

Een bouwgrond werd door 't Mayakind van Nu aangekocht en in 2009 werden de klassen op het gelijkvloers in gebruik genomen. Een zalig moment! Nooit meer verhuizen. Een eigen stek hebben. Er werd voortgebouwd aan een verdieping die eind 2009 voltooid werd.

In 2010 werd de speelplaats aangelegd, kwam er een basketbalveld en een bibliotheek.

En toen dachten we: wij gaan nu een beetje rusten met bouwen.

Van dat rusten is er niets in huis gekomen. Jaar na jaar kwam er een mogelijkheid bij. Een tweede deel op de verdieping, secretariaten en een keuken. En in 2014 een conciërgewoning en speelplein voor de kleinsten, in 2018 een overkapping van het sportveld ...

Schoolwerking
De kinderen van de lagere school hebben les van 7.30 uur tot 12.30 uur. Er is een voorbereidend jaar (de kleuterklas) en de zes graden van de lagere school. Van elke graad zijn er twee klassen.

De middelbare school heeft drie graden met hier ook dubbele groepen. De leerlingen zijn op school van 13 uur tot 18 uur.

Na het derde middelbaar gaan de leerlingen verder in de Carrera met een concrete richting als boekhouding, verpleging, huishoudkunde, informatica, secretariaat, onderwijs of een Bachelor richting die na drie jaar toegang geeft tot de Universiteit. Hiervoor ontvangen onze studenten een studiebeurs. Met die beurs kunnen ze een groot deel van hun studiekosten betalen.

Onze dank
Al die jaren hebben wij mogen samenwerken met fantastische mensen. En die maken het mogelijk iets fantastisch te verwezenlijken.
Onze groep peetouders zijn een geluk! Het zijn trouwe mensen waarop wij kunnen steunen en die ons nog nooit in de steek hebben gelaten. Er zijn er meerderen die al 20 jaar meedraaien.
Sponsors blijven ons verrassen. Zij komen uit heel verschillende hoeken van het land. Zij maken het mogelijk nog iets anders te doen dan alleen maar schooltje te spelen.

Dank u medewerkers in België (en Nederland) en in Guatemala. Twee handen op één buik.

Meer foto's over onze school kan je hier vinden 

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook