PADRINO XL WORDEN?

Help ons mee om leerlingen verder te laten studeren na het lager of hoger middelbaar? Ben je ook van oordeel dat een getalenteerde tiener het verdient om verder te kunnen studeren. Als padrino XL help je financieel om de opleiding van Lees meer

ASISTENCIA MÉDICA

Door het ontbreken van een sociale zekerheid in Guatemala zijn noodzakelijke ingrepen of behandelingen voor sommige van onze leerlingen te duur. Vaak worden ze hierdoor niet uitgevoerd of te lang uitgesteld hetgeen de situatie er vaak alleen Lees meer

PADRINO WORDEN?

Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat een kansarm kind kan genieten van onderwijs. Wil je met je steun graag een connectie met de andere kant van de wereld? Wil je het lachende gezicht zien dat kan studeren dankzij jouw bijdrage? Dan is Lees meer

ASISTENCIA SOCIAL

De leefomstandigheden van de leerlingen zijn erg verschillend. ‘t Mayakind van Nu zorgt voor ondersteuning van leerlingen in moeilijkheden.
Dit kan gaan van maandelijkse familiale (financiële) hulp, aankoop van kledij, schoenen, een snack Lees meer

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

< || >

Project

Zo begon het...
In mei 1998 kregen wij bij een bezoek aan het dorp Comalapa een koude douche. Wij ontmoetten families die niet in staat waren hun kinderen naar school te laten gaan. Voor ons niet te aanvaarden.

Wij zouden 12 kinderen in een schooltje gaan sponsoren. Daarvoor hadden wij hier 12 sponsors nodig die toen 500 fr wilden betalen. Het aantal gesponsorde kinderen groeide jaar na jaar en ook het aantal sponsors. 

Na 20 jaar mogen we fier stellen dat ons project in Guatemala uitgegroeid is tot een stabiele scholengemeenschap met betrouwbare en bekwame medewerkers ter plaatse.

In het totaal zijn er bij 600 leerlingen die de lessen volgen of een beurs krijgen.

Wij zorgen er ook voor dat zieke kinderen naar de dokter kunnen en medicamenten krijgen.
Als het nodig is dat kinderen op controle of ter verpleging naar een ziekenhuis moeten, dan komen wij tussen in de onkosten.
De directie en leerkrachten hebben aandacht voor kinderen en families die in moeilijkheden te geraken. Er wordt voor die familie een special hulpplan opgestart.

Informatie over de praktische werking van de scholen, klik hier.

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook