STEUNEND LID WORDEN?

Vele kleintjes maken wel degelijk een verschil. Voor 5 euro per maand word je “steunend lid”. Je bent dan geen peetouder maar je helpt ons om enkele sociale projecten te realiseren of je past een stukje bij van iemand die verder studeert.

FINANCIËLE VISIE

Door in België enkel met vrijwilligers te werken en door onze organisatie klein te houden zijn onze werkingskosten erg laag zodat uw steun maximaal naar onze kinderen in Comalapa gaat. 

PEETOUDER WORDEN?

Peetouders zijn de ruggengraat van de organisatie, voor 20 euro per maand geven ze de zekerheid dat onze scholen blijven draaaien en dat de maandelijkse kosten betaald kunnen worden. Het geld van de peetouder gaat dus niet rechstreeks naar het kind maar komt ten goede van het kind. Het krijgt de kans om te studeren en een toekomst op te bouwen!

IETS TE VIEREN?

Heb jij zelf of je familie iets te vieren en je hebt geen verlanglijst in gedachte dan kan je aan de genodigden vragen iets te storten op de rekening van het Mayakind. 

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

Project

Zo begon het...
In mei 1998 kregen wij bij een bezoek aan het dorp Comalapa een koude douche. Wij ontmoetten families die niet in staat waren hun kinderen naar school te laten gaan. Voor ons niet te aanvaarden.

Wij zouden 12 kinderen in een schooltje gaan sponsoren. Daarvoor hadden wij hier 12 sponsors nodig die toen 500 fr wilden betalen. Het aantal gesponsorde kinderen groeide jaar na jaar en ook het aantal sponsors. 

Na 20 jaar mogen we fier stellen dat ons project in Guatemala uitgegroeid is tot een stabiele scholengemeenschap met betrouwbare en bekwame medewerkers ter plaatse.

In het totaal zijn er meer dan 600 leerlingen die de lessen volgen.

Wij zorgen er ook voor dat zieke kinderen naar de dokter kunnen en medicamenten krijgen.
Als het nodig is dat kinderen op controle of ter verpleging naar een ziekenhuis moeten, dan komen wij tussen in de onkosten.
De directie en leerkrachten hebben aandacht voor kinderen en families die in moeilijkheden te geraken. Er wordt voor die familie een special hulpplan opgestart.

Informatie over de praktische werking van de scholen, klik hier.

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook