STEUNEND LID WORDEN?

Vele kleintjes maken wel degelijk een verschil. Voor 5 euro per maand word je “steunend lid”. Je bent dan geen peetouder maar je helpt ons om enkele sociale projecten te realiseren of je past een stukje bij van iemand die verder studeert.

FINANCIËLE VISIE

Door in België enkel met vrijwilligers te werken en door onze organisatie klein te houden zijn onze werkingskosten erg laag zodat uw steun maximaal naar onze kinderen in Comalapa gaat. 

PEETOUDER WORDEN?

Peetouders zijn de ruggengraat van de organisatie, voor 20 euro per maand geven ze de zekerheid dat onze scholen blijven draaaien en dat de maandelijkse kosten betaald kunnen worden. Het geld van de peetouder gaat dus niet rechstreeks naar het kind maar komt ten goede van het kind. Het krijgt de kans om te studeren en een toekomst op te bouwen!

IETS TE VIEREN?

Heb jij zelf of je familie iets te vieren en je hebt geen verlanglijst in gedachte dan kan je aan de genodigden vragen iets te storten op de rekening van het Mayakind. 

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

Op bezoek

Met een groep peetouders op bezoek
Om de twee jaar trachten wij voor peetouders een groepsreis te organiseren. Tot hiertoe zijn we daarin gelukt. En voor de toekomst … waarom niet!

Voor 2019 is de reis met onze peetouders al geboekt. Hun avonturen kan je vanaf 30 maart volgen op onze facebookpagina.

Het is enig dat peetouders hun petekind kunnen ontmoeten. Het kind springt als ’t ware in de armen van de peetouders. Het is precies of ze mekaar al jaren kennen. Misschien is dat ook wel zo. Het is de droom van elk kind op school om hun peetouder eens persoonlijk  te ontmoeten.

Voor de meeste peetouders gaat er een andere wereld open als ze hun kind thuis kunnen bezoeken. Te kunnen zien waar het kind slaapt, hoe het eten wordt bereid, hoe lief de mama is, hoe de broertjes en zusjes het stellen, in wat een huis de familie leeft, hoe de vader thuis komt van zijn werk.
De feestelijke hoofdmoot van een bezoek is samen met het kind inkopen doen. Wat heeft mijn kind nodig? Wat heeft het graag? Het is een enige kans dat het kind mee mag praten over wat hij graag heeft. 

Het is een groot cadeau dat kinderen en families eens kunnen verwend worden. Eens aandacht krijgen. Eens iets kunnen kopen dat het voor hen onbetaalbaar is. 

Stage in Guatemala
Jaarlijks vertrekken er stuenten van de lerarenopleiding Thomas More in Vorselaar naar Guatemala voor een  stage in de school. Ze worden ondergedompeld in e Guatemalteekse sfeer gedurende drie maanden.

Meer foto's over onze bezoeken kan je hier vinden.

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook