PADRINO XL WORDEN?

Help ons mee om leerlingen verder te laten studeren na het lager of hoger middelbaar? Ben je ook van oordeel dat een getalenteerde tiener het verdient om verder te kunnen studeren. Als padrino XL help je financieel om de opleiding van Lees meer

ASISTENCIA MÉDICA

Door het ontbreken van een sociale zekerheid in Guatemala zijn noodzakelijke ingrepen of behandelingen voor sommige van onze leerlingen te duur. Vaak worden ze hierdoor niet uitgevoerd of te lang uitgesteld hetgeen de situatie er vaak alleen Lees meer

PADRINO WORDEN?

Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat een kansarm kind kan genieten van onderwijs. Wil je met je steun graag een connectie met de andere kant van de wereld? Wil je het lachende gezicht zien dat kan studeren dankzij jouw bijdrage? Dan is Lees meer

ASISTENCIA SOCIAL

De leefomstandigheden van de leerlingen zijn erg verschillend. ‘t Mayakind van Nu zorgt voor ondersteuning van leerlingen in moeilijkheden.
Dit kan gaan van maandelijkse familiale (financiële) hulp, aankoop van kledij, schoenen, een snack Lees meer

DOELSTELLING

Het Mayakind van nu heeft tot doel om kinderen op te leiden en te steunen zodat de spiraal van “armoede ” waar ze nu in opgroeien doorbroken kan worden voor de volgende generaties. 

< || >

Eénmalige steun

Met onze éénmalige steun kan je een eigen projectje kiezen, leuk voor jezelf, maar zeker zo leuk om cadeau te doen.
Geef je een cadeautje in de vorm van steun aan 't Mayakind van Nu? Dan zorgen wij voor een leuk Guatemala pakketje. Zo hoef je niet met lege handen naar het feestje!

Wat wil jij veranderen voor één of meerdere leerlingen?

Goed begonnen
Is half gewonnen. Al onze leerlingen uit de lagere school krijgen bij het begin van het nieuwe schooljaar in Guatemala een welkomstpakketje. Potloden, schriftjes, boeken, stiften, balpennen…kortom de spullen die een leerling nodig heeft om mee te kunnen op school.
Zo laten we onze leerlingen zien dat we in hen geloven en dat ze welkom zijn.
Misschien wil jij wel één of meerdere welkomstpakketjes financieren en onze leerlingen helpen met een goede start.
€ 12,5 per welkomstpakketje (Fiscale aftrek indien de bijdrage ten minste € 40 is op jaarbasis)

Wie het schoentje past
Tijdens onze bezoeken valt het ons steeds op hoe erbarmelijk de schoenen van veel van onze leerlingen wel zijn.
2019 wordt het jaar waarin we daar speciaal aandacht aan zullen besteden.
Hiervoor hebben we al verschillende acties georganiseerd waarmee we al meer dan 100 paar schoenen konden aankopen.
Wil jij ook één of meerdere paren schoenen aankopen voor één van onze leerlingen zodat iedereen op het einde van 2019 straalt met een nieuw paar?
€ 18 per paar schoenen (Fiscale aftrek indien de bijdrage ten minste € 40 is op jaarbasis)

De kleren maken de man
Elke leerling beschikt over een eigen schooluniformpje. Dit is de gewoonte in Guatemala. De leerlingen van de lagere school dragen dit bij uitzonderlijke gelegenheden in de school of bij uitstappen. De leerlingen van het middelbaar dragen hun uniform dagelijks.
Het grote voordeel aan een uniform is dat iedereen mooi en goed gekleed naar school kan komen. Het valt ons op dat de leerlingen fier zijn over hun uniform en dit ook met zorg behandelen. Een jongensuniform bestaat uit een donkere geklede broek, een polo en een golfje.
Wil jij ook één of meerdere jongens van onze school kleden?
€ 21 per jongensuniform (Fiscale aftrek indien de bijdrage ten minste € 40 is op jaarbasis)

…maar zeker ook de vrouw
Ook de meisjes dragen een schooluniform, de meisjes dragen de traditionele kledij. Kledij waar ze zo fier op zijn. Net zoals de jongens dragen de meisjes van de lagere school dit bij uitzonderlijke gelegenheden in de school of bij uitstappen en de leerlingen van het middelbaar dagelijks.
Een meisjesuniform is door het vele handwerk duurder dan dat van de jongens. Het bestaat uit een soort lange stevige stof die gebruikt wordt als rok, een geborduurde blouse met bloemen en ook een golfje.
€ 45 per meisjesuniform (Uw gift kost u in werkelijkheid slechts € 24,75 na een fiscale aftrek, € 20,25 korting ofwel 45% van de bijdrage)

Er is er één jarig!
Hoera, hoera! Omdat we willen dat elke leerling van de lagere school zijn verjaardag kan vieren organiseren we toch gewoon een feestje op school zeker. Wij zorgen elke maand voor een gezamenlijke ‘hip hip hoera verjaardag’ in de school. Leerlingen die de voorbije maand verjaarden worden dan in de bloemetjes (en de snoepjes) gezet.
Wil jij er mee voor zorgen dat onze leerlingen een echte verjaardag hebben?
€ 75 per feestje (Uw gift kost u in werkelijkheid slechts € 41,25 na een fiscale aftrek, € 33,75 korting ofwel 45% van de bijdrage)

Stralende glimlach
Een kind dat lacht is het mooiste wat er is, dat vinden wij ook. De mondhygiëne in Guatemala is slecht. Leerlingen uit de lagere school hebben vaak slechte tanden. ’t Mayakind van Nu zorgt dagelijks voor een verplichte poetsbeurt op de school. Jong geleerd is oud gedaan. Op naar een toekomst met een stralende glimlach!
Met jouw bijdrage kunnen we een klasje van 20 leerlingen een heel jaar laten poetsen.
€ 125 (Uw gift kost u in werkelijkheid slechts € 68,75 na een fiscale aftrek, € 56,25 korting ofwel 45% van de bijdrage)

Heb je een keuze kunnen maken of mocht je nog vragen hebben over de verschillende mogelijkheden of ons project zelf aarzel dan niet om contact op te nemen met Jo Verswyvel via jo@mayakind.be.

Liever op regelmatige basis ’t Mayakind van Nu steunen? Dat kan al vanaf € 5 per maand. Wil je misschien padrino worden van één van onze leerlingen, dat kan vanaf € 20 per maand.

Bij het fiscaal attest ontvang je telkens ons jaaroverzicht met daarin een overzicht van hoe de gedoneerde gelden besteed werden. Verder vind je in deze brochure informatie over de school, de leerlingen en onze VZW.
Via de nieuwsbrieven via email worden onze sponsors indien ze dit wensen in de loop van het jaar geïnformeerd over activiteiten van de VZW en gebeurtenissen in de school.

Laatste foto's

Geef een kind in Guatemala een toekomst


Voor 20 euro geef je een kind in Guatemala de kans op een betere toekomst.

Interesse?

Nieuwsbrief


Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws.

Schrijf je in

Facebook


Bekijk zeker onze Facebook pagina voor de laatste foto’s en updates.

Naar Facebook